2009. december 1., kedd

"Új lába van... varázsláb..." - új hótalpak érkeztek

Új alumínium-keretes hótalpakat szereztünk be. Téli túráinkon, hótalpas túráinkon ezentúl ezeket használhatod, illetve természetesen kölcsönözni is lehet.
A talprészen elhelyezett 17 fog segít, hogy firnes terepen is csúszkálás nélkül tudj közlekedni.
A hótalp 36-45-ös bakancsméret között állítható. Testsúlyhoz mérten két különféle méretet tudunk biztosítani (54cm x 21cm ill. 71cm x 21cm).

Mi is az a hótalp ?

A hótalp egy olyan eszköz, amely a bakancsra rögzítve megnöveli talpfelületet, így a mély hóban sem süllyed el viselője. A hótalpas túra nem igényel különösebb technikai tudást, már az első néhány lépés után rájössz a helyes mozgásra, így akkor is sikerélménnyel hótalpazhatsz, ha előtte nem volt ilyen jellegű tapasztalatod. Ha esetleg nordic walking-oztál már, vagy a sífutás területén van valamilyen tapasztalatod, akkor pedig kifejezetten gyerekjáték az egész. Egy biztos: nagyon jó móka !

A hótalp mellé elengedhetetlen kellék a síbot vagy a teleszkópos túrabot. Ezekkel az eszközökkel felvértezve hatékonyan tudsz haladni a hó felszínén olyan helyeken is, ahol hótalp nélkül szó szerint derékig süllyednél.

A hótalpak kötése nem igényel olyan speciális, merev talpú hegymászó bakancsot, mint amilyen a hágóvasakhoz vagy túrasílécekhez kell, így akár trekking bakancsban is lehet hótalpazni. A kamásli viselése viszont kötelező, hiszen azt mindenképpen meg kell akadályozni, hogy a hó a bakancsba kerüljön.

2010-ben két féle hótalpas túrát rendezünk több időpontban is, ahol gyönyörű tájon ki is tudod próbálni a hótalpazást:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése