2009. július 8., szerda

Grossglockner

Megint megjöttünk, mint ahogyan túra után általában tenni szoktuk. Úgy látszik idén a Kleinglockner éve van. Megint a 3775m magas "mellékcsúcsig" jutottunk. Nem azért mert béna lett volna bárki is a csapatban, hanem olyan tömeg volt a hegyen, hogy a Westend karácsonykor ahhoz képest lakatlan sziget. A Scharte-ban és a Grossglockner csúcsához vezető szakaszon egyszerűen életveszélyes lett volna a többiek miatt közlekedni.
Többet valószínűleg nem megyünk hétköznap a Grossglockner-re, mert egyszerűen irritáló az egész. Az emberek szó szerint lökdösődnek, áttaposnak egymáson, megtiporják hágóvassal önnön és mások kötelét... borzalom.
Áprilisban is elég sokan voltak, de az kispálya volt a mostanihoz képest. Na mindegy... az időnk nagyon szép volt, kivéve egy rövid ideig tartó felhős, havazós időszakot.
Viszont - hogy írjak valami jót is - a Stüdlhütte hozta a formáját. Magamban megadtam neki ismét az Alpok Legjobb Menedékháza címet. Nagyon jó a konyha, nagyon kedves a személyzet és nagyon rendezett az egész ház.
Megpróbálok hamarosan fotókat is feltenni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése